Akwasi on stage op Green Garden Festival

In het voorjaar van 2018 bracht Zwart Licht hun nieuwe album uit via Neerlands Dope, genaamd ‘Bliksem’. Na een succesvolle clubtour en festivals seizoen was het tijd voor Akwasi om zich weer volledig te focussen op zijn soloprojecten.

 

Op 10 maart 2020 kwam het gelukkige bericht dat Sankofa, na vier jaar hard werken, klaar is! Akwasi is geïnspireerd door de wortels van zijn moederland Ghana. Dit is te horen aan de eigenwijze sound van Highlife, Afrobeat en Hiphop. Het album is over het algemeen in Ghana opgenomen en geproduceerd door Mucky.

Over Akwasi

Akwasi Owusu Ansah (1988, Amsterdam) groeit op in de Bijlmer en Osdorp. Deze Amsterdammer met Ghanese roots heeft bewezen een creatieve duizendpoot te zijn.

 

Tijdens zijn studie als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht kreeg Akwasi samen met Leeroy en producer Hayzee een platencontract aangeboden bij TopNotch/ Universal. Hier bracht de succesvolle hiphopformatie Zwart Licht drie albums uit. Met zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid is Akwasi op het podium de onbetwiste frontman van de groep.

 

Deze succesvolle rapper focust zich na zijn studie in 2012 op een nieuw project: zijn debuutalbum ‘Daar Ergens’. Akwasi’s debuutalbum ‘Daar Ergens’ is uitgebracht via zijn platenmaatschappij Neerlands Dope, een onafhankelijk label dat eind 2013 is opgericht.

 

Naast zijn eigen platenmaatschappij werd het concept ‘NEED Vision’ gerealiseerd. ‘NEED Vision’ is een productiebedrijf en richt zich op programma’s, films, series en commercials. Eerder produceerde Akwasi met NEED Vision het innovatieve meditatieprogramma ReChill, wat werd uitgezonden op NTR.

 

In oktober 2018 bracht Akwasi zijn debuut dichtbundel uit, genaamd ’Laten we het er maar niet over hebben’. ’Laten we het er maar niet over hebben’ gaat vooral over ongemak in communicatie. Zijn bundel met de impact van een vuistslag bleek meteen een succes te zijn en had binnen drie maanden een vierde druk.

 

Info

Check Akwasi live op Green Garden Festival in Den Haag op 15 augustus op het Malieveld in Den Haag. Tickets voor het event koop je hier.